Νέα

 • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου διοργανώνει και φέτος τα “Μικρασιάτικα 2020”

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου διοργανώνει και φέτος τα “Μικρασιάτικα 2020” υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑΜ και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

  Στα πλαίσια για τα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του Κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του,

  είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδό τους και μέχρι την τοποθέτησή τους στη θέση τους καθώς και κατά την έξοδό τους.

  Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ

  Πέτρος Διολίτσης

 • Ναύπλιο: Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της “ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2020” τον Αύγουστο

  Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλίου, τον ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου, την Λιμενική Αρχή Ναυπλίου και τον Σύλλογο των Απανταχού Ναυπλιέων “Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ” θα πραγματοποιήσει και φέτος εκδηλώσεις στο πλαίσιο της “ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2020”.

  Οι εκδηλώσεις, βέβαια, θα είναι προσαρμοσμένες στην ιδιαιτερότητα της κατάστασης λόγω των μέτρων προστασίας έναντι του κορωναϊού (covid-19).

  Στο πλαίσιο των παραλλήλων εκδηλώσεων της “ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2019” θα ξεκινήσει το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 έκθεση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής καλλιτεχνών από το Ναύπλιο και την Αργολίδα (και όχι μόνον), σε επιλεγμένα σημεία της παλιάς πόλης. 

  Τα επίσημα εγκαίνια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Τριών Ναυάρχων το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020.

  Παρά τις αντιξοότητες της παγκόσμιας λόγω covid-19 κρίσης, έχουμε την βεβαιότητα ότι οι εκδηλώσεις θα σημειώσουν μεγαλύτερη επιτυχία από τις ανάλογες των προηγούμενων ετών και η πόλη μας θα κατακλυστεί και πάλι από χιλιάδες επισκεπτών.

  Με τις εκδηλώσεις της “ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ” απονέμουμε τιμή στο υγρό στοιχείο και στους ανθρώπους που το υπηρετούν, ενώ παράλληλα υπηρετούμε έναν θεσμό για τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

  Καλούμε, λοιπόν, τους Ναυπλιείς καλλιτέχνες αλλά και τους καλλιτέχνες που αγαπούν το Ναύπλιο, να λάβουν ενεργό μέρος στις εκδηλώσεις της “ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2020”, εκθέτοντας τα έργα τους και προβάλλοντας την πολιτιστική ζωή της πόλης μας, σε ένα θεσμό που ήδη έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των πολιτών και των επισκεπτών μας.

  Για τον έγκαιρο προγραμματισμό της δραστηριότητας και την συμμετοχή σας στην έκθεση, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας κυρία Κατερίνα Μπεκιάρη (τηλ. 6944411458), η οποία και έχει αναλάβει τον συντονισμό της συγκεκριμένης δράσης.

  Επειδή το έως τώρα ενδιαφέρον είναι αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, παρακαλούμε τους καλλιτέχνες που θέλουν να λάβουν μέρος στην έκθεση και δεν συμμετείχαν στις μέχρι σήμερα “ΝΑΥΠΛΙΑΔΕΣ” να αποστείλουν δείγμα του έργου τους. 

  Επίσης παρακαλούνται οι καλλιτέχνες να αποστείλουν σύντομο βιογραφικό τους σημείωμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου.

                                                               Από το Διοικητικό Συμβούλιο

 • Με 45% πληρότητα, μάσκες, αποστάσεις ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου (βίντεο)

  Με το 45% της χωρητικότητας του χώρου , με κλειστά κυλικεία, και υποχρεωτική χρήση μάσκας για κοινό και εργαζόμενους, αποστάσεις, μονοδρομήσεις των κεντρικών διαδρόμων και αυστηρή τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων θα λειτουργήσουν το φετινό καλοκαίρι το Ηρώδειο, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου που θα φιλοξενήσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

  Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, προκειμένου να θωρακιστούν έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέδωσαν νέα λίστα με ειδικές οδηγίες οι οποίες προστίθενται σε εκείνες που έχουν ήδη ανακοινωθεί για την λειτουργία ανοιχτών χώρων εκδηλώσεων.

  Έτσι λοιπόν το θεατές καλούνται να προσέρχονται στους χώρους των εκδηλώσεων με μη ιατρική μάσκα και διατηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου στις διαδρομές από και προς τους χώρους των εκδηλώσεων, στους χώρους υγιεινής, στα ταμεία και τα πωλητήρια.

  Επιπλέον δεν θα επιτρέπεται η παραμονή των θεατών στους κοινόχρηστους χώρους έξω από κάθε θέατρο αλλά μόνο η διέλευσή τους, μέχρι τα σημεία εισόδου στα θέατρα ενώ θα απαγορεύεται η παραμονή περισσότερων του ενός ατόμου στην αναμονή ελέγχου εισιτηρίων εκτός από τους κατόχους ομαδικών εισιτιτηρίων οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται ανά δύο. Θα απαγορεύεται επίσης η μετακίνηση μεταξύ καθισμάτων και οι θεατές θα πρέπει να παραμένουν στις αριθμημένες θέσεις τους σε όλη την διάρκεια της παράστασης.

  Χωρητικότητα και εισιτήρια

  Οι ανοιχτοί χώροι που θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα λειτουργήσουν με το 45% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφάλειας μεταξύ των θεατών. Παράλληλα, όλες οι θέσεις θα είναι αριθμημένες τόσο στο Κάτω Διάζωμα όσο και στο Άνω Διάζωμα ενώ θα διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για ομάδες 2, 3 ή 4 ατόμων. Όλα τα εισιτήρια θα είναι προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα. Συνίσταται, δε, στους θεατές, να έχουν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους νωρίτερα είτε ηλεκτρονικά μέσω του www.greekfestival.gr είτε από από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39).

  Οι διαδρομές και οι πύλες εισόδου και εξόδου των θεατών έχουν διαφοροποιηθεί, όπου είναι εφικτό, έτσι ώστε να μην σημειώνεται μεγάλη συγκέντρωση κοινού έξω από τα θέατρα, ενώ έχει προβλεφθεί περισχοίνιση για την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θεατών κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τους χώρους. Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το θέατρο.

  Για την αποφυγή συνωστισμού στους χώρους υγιεινής, επιπλέον χημικές τουαλέτες έχουν τοποθετηθεί σε ειδικές θέσεις εκτός θεάτρου. Για τον ίδιο λόγο, το κυλικείο του Ηρωδείου δεν θα λειτουργήσει και το Φεστιβάλ θα προσφέρει σε όλους τους θεατές από ένα μπουκαλάκι νερό.  • 3ος ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΝΑΥΠΛΙΟΥ από τους Δρομείς-Μαραθωνοδρόμους Αργολίδας (βίντεο)

  Αγώνας 10 χλμ. μεικτής διαδρομής στο Ναύπλιο στις 2 Αυγούστου από τους Δρομείς- Μαραθωνοδρόμους Αργολίδας και τον ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

  Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

  «Οι Μαραθωνοδρόμοι & Δρομείς Αργολίδας υπό την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού-Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (http://eoslmay.gr/) διοργανώνει για 3η χρονιά, αθλητική δρομική δραστηριότητα που σκοπό έχει να αναδείξει το φυσικό κάλλος της περιοχής με τον συνδυασμό παραλιακού δάσους και θάλασσας.

  Τοποθεσία
  Παραλία Καραθώνας, Ναύπλιο.

  Ημερομηνία
  Κυριακή 2 Αυγούστου 2020.

  Ώρα εκκίνησης
  08:00π.μ.

  Απόσταση
  Διαδρομή 9,5 χλμ.

  Περιγραφή Διαδρομής
  Η διαδρομή ξεκινάει από την ταβέρνα ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ στο τέρμα του παραλιακού δρόμου της παραλίας Καραθώνας) συνεχίζει προς την πλατεία Αρβανιτιάς παραθαλάσσια διαδρομή και καταλήγει πάλι στο τέρμα της παραλίας Καραθώνας. Πρόκειται για βατό χωμάτινο δρόμο απόστασης 5,4 χλμ., ενώ η υπόλοιπη διαδρομή είναι σε άσφαλτο.

  Τροφοδοσία
  Θα υπάρξουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας με νερό.

  Χρονικό Όριο Αγώνα
  Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον δρόμο σε 90 λεπτά (11/2 ώρες).

  Παραλαβή Συμμετοχών
  Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση, στο χώρο της αφετηρίας για την παραλαβή των αριθμών.

  Έπαθλα
  Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας θα λάβουν αναμνηστικά κύπελλα. Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθεί αναμνηστικό βαρύτιμο μετάλλιο. Οι απονομές θα γίνουν στις 9:45 π.μ.

  Κατάθεση δηλώσεων – προθεσμία
  Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ορίζεται η Τετάρτη 29/07/2020 και περιορισμένος αριθμός την ημέρα του αγώνα. Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των αιτήσεων συμμετοχής με όριο τις 250.

  Κόστος συμμετοχής
  5,00 ευρώ που καλείστε να τα καταθέσετε μέχρι την Πέμπτη 30/07 στον λογαριασμό:

  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
  ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 31493709005
  ΙΒΑΝ: GR 81011 03140 00003 14937 09005
  ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  Δηλώσεις Συμμετοχής Δρομέων εδώ:

  Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ.

  Βίντεο από το  περσινό 2ο Αγώνα Δρόμου Καραθώνας – Ναυπλίου


 • Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στο Ναύπλιο αξίζει την επίσκεψη μας…

  Αν κάποιος επισκεφτεί το Ναύπλιο είναι βέβαιο ότι έχει πάρα πολλές επιλογές πολιτιστικού και λαογραφικού περιεχομένου. Η ιστορία της πόλης τεράστια και η σημερινή της εικόνα πάντα στις καρδιές όλων όσων την έχουν επισκεφτεί.
  Η καλοδιατηρημένη παλαιά πόλη είναι βέβαιο ότι αρέσει αφού παραπέμπει σε άλλες εποχές πότε σκληρές, πότε ποιο ρομαντικές.
  Ένας επισκέπτης του Ναυπλίου δεν πρέπει να ξεχάσει μέσα στις τόσες επιλογές που του προσφέρονται να σταματήσει στο  Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα. Continue reading

 • ❤️️ Ναύπλιο τι ποιό ερωτικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

  Δεν είναι μόνο τα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, τα μπαλκόνια των νεοκλασικών που ξεχειλίζουν μπουκαμβίλιες, το Μπούρτζι και το Παλαμήδι που με το νυχτερινό τους φωτισμό μοιάζουν βγαλμένα από… Continue reading